Червоний оксамит або Red velvet

Тортик-загадка, тортик-ніжність і тортик-мрія. Це все про нього, про червоний оксамит. Американська класика. Там є печиво, кекси, і десерти з назвою “червоний оксамит”. А готуються усі за одним принципом – тісто має бути червоного кольору. Ну і що тут такого? – скажете ви. Просто червоні коржі. А ні! Все з’ясовується лише тоді, коли ви надкушуєте шматочок цієї смакоти і відчуваєте…шоколадний смак! Але ж торт червоний! Ось такий парадокс:) Вся родзинка у какао, яке треба додати до тіста. Коржі виходять ніжні і вологі, їх навіть не треба просочувати якимось сиропом. Ще основний плюс – це надзвичайно просте приготування, просто змішується все в одній мисці! З особливих інгредієнтів вам знадобиться лише червоний барвник. Я беру лише найбільш якісні – американські або іспанські. Замовити можна у будь-якому інтернет-магазині. Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться

  • 340 грамів борошна
  • 300 грамів цукру
  • 1 столова ложка какао
  • 1 чайна ложка соди
  • чверть ложки солі
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 3 яйця
  • 300 грамів рослинної олії без запаху
  • 280 грамів кефіру або нежирної сметани
  • 2 чайні ложки червоного фарбника, наприклад AmeriColor red red

Для крему

  • 200 грамів вершків 33% жирності
  • 400 грамів вершкового сиру
  • 70 грамів цукрової пудри
  • ванільний екстракт або ваніль

Приготування

  1. Все настільки просто, навіть писати соромно:) Берете велику миску, змішуєте 340 шрамів борошна, 300 грамів цукру, столову ложку какао, чверть чайної ложки солі, чайну ложку соди і 2 чайні ложки розпушувача. Просто гарненько перемішуєте. Не лякайтеся присутності у тісті соди. Ви її не відчуєте, бо вона зреагує з кефіром і запах її не буде відчутним.
  2. Додайте 3 яйця, 300 грамів рослинної олії без запаху, 280 грамів кефіру або сметани і барвник.
  3. Змішайте тісто міксером, аби все гарненько перемішалося. Тісто вийде доволі рідким, не лякайтеся, так і має бути.
  4. Залиште його на 1520 хвилин, аби всі складники потоваришували і познайомилися:) Передусім – сода з кислим кефіром. Тісто згодом піде пухирцями. Так і має бути.
  5. Поки тісто відпочиває, розігрівайте духовку на 170 градусів.
  6. Намажте форм для випічки діаметром 18 сантиметрів вершковим маслом, на дно покладіть пергамент. Якщо форма діаметру 20-24 сантиметра, збільшіть кількість тіста вдвічі. Вилийте тісто у форму. Можете пекти зразу один корж, можете розділити тісто на три частини і пекти окремо. Це якщо ви боїтеся, що не розріжете рівно корж на три частини.
  7. Випікайте 20-30 хвилин. На 20 хвилині починайте пробувати його на готовність. Проткніть корж шпичкою – виходить суха – діставайте. У тісті – печіть ще хвилин 10 і знову пробуйте.
  8. Дістаньте корж з духовки і дайте пару годин вистигнути. Потім дістаньте з форми, загорніть у харчову плівку і покладіть на пару годин до холодильника. Ще ліпше, якщо він пролежить там ніч.
  9. Приготуйте крем. Для цього 200 грамів вершків 33% жирності збийте до твердих піків. 400 грамів вершкового сиру гарно перемішайте з 70 грамами цукрової пудри і ванільним екстрактом. Додайте до вершків і збийте до однорідності.
  10. Прикрасьте торт. Цього вистачить на “голий торт”, якщо хочете покривати торт зверху, збільшіть кількість крему у 1,5-2 рази.

Для “голого торту”обріжте краї, перед тим, як покривати його кремом. Так боки будуть виглядати ще ефектніше. Це справжній валентиновий торт! Я робила такий кілька разів для себе і на замовлення, з’ясувала, що у начинку, як на мене дуже пасують вишні. Тому до крему я ще додавала амаретто, або ароматизатор мигдалю, або мигдалеві пластівці. Виходить дуже смачно! Але і без вишень теж нівроку!

Смачного!:)

 

Залишити відповідь