Брауні. Екстра шоколадний пиріг

200 грамів чорнющого шоколаду і плюс какао. І не злипненться!:) Брауні – один з моїх найулюбленіших десертів. Робила його кільканадцять разів і випробовувала різні рецепти. В цьому все просто, як ви любите. Колись навіть мені було ліньки збивати яйця, і я просто розбовтала їх з цукром. Вийшло теж дуже смачно. Як на мене, якщо додати пару плиток шоколаду, можна їсти хоч підошву:) Текстура брауні – це щось неймовірне! Головне його не перетримати у духовці. Тоді винагородою вам буде пухка і волога серединка із смаком чорного шоколаду. Це – достойний конкурент ще одного популярного рецепту – бананового кексу. І тут теж все надзвичайно просто. Отже, нумо готувати! 

Вам знадобиться

  • 160 грамів вершкового масла
  • 200 грамів шоколаду (найчорнішого, який можете знайти)
  • 3 яйця
  • ванільний екстракт
  • 160 грамів цукру
  • 2 столових ложки борошна
  • 2 столових ложки какао
  • дрібка солі

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. 160 грамів вершкового масла та 200 грамів шоколаду розтопіть на водяній бані або у мікрохвильовці. Мені вистачає двічі по 30 хвилин, Щоразу помішуйте, аби вийшла зрештою однорідна маса.
  3. 3 яйця збийте з 80 грамами цукру та дрібкою солі. Додайте ще 80 грамів. Збивайте до білої пишної маси, хвилин 5.
  4. Вилийте шоколадну масу до яєчної.
  5. Додайте ванільний екстракт або ваніль, 2 столові ложки какао та 2 столові ложки борошна. Акуратно перемішуйте до однорідної маси.
  6. Вилийте у форму, змащену вершковим маслом.  В мене квадратна на 18 сантиметрів, згодиться і кругла.
  7. Можете додати зверху поламане шоколадне печиво, як це зробила я. Можете посипати горішками, додати горіхову пасту. Це вже справа вашої фантазії. Можете взагалі нічого не додавати. Брауні і так буде надсмачнючим!
  8. Випікайте 20-25 хвилин. Пильнуйте, аби не перепекти. Тоді втратиться його ніжна текстура. Коли проколюєте шпичкою, вона має виходити з налиплим тістом. А поверхня вашого пирога має по краях вкритися тріщинами.
  9. Готовий пиріг хай вистигне у формі з півгодини. 

Потім дістаєте, ріжете і насолоджуєтеся! Обережно, мегасмачно і мегашоколадно!:)

 

Залишити відповідь