Фокача. Простий італійський хліб.

Ви любите свіжий хліб? А якщо ще у приготований власноруч? Я – дуже! Хоч, власне, у нашій родині хліба їсться не багато хліба. Магазинний це взагалі окрема історія. Якось прочитала склад звичайного батону і вжахнулася – скільки непотребу можуть напхати навіть туди. Для цього італійського традиційного хлібчика вам знадобиться лише 5 інгредієнтів. До того ж на приготування фокачі у вас піде зовсім трохи часу. Якщо  не рахувати півгодини на розстойку тіста, все дуже просто! Класичний рецепт від англійського шефа Лорейн Паскаль.

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться

  • 500 грамів борошна
  • 2 чайних ложки солі
  • 5-7 грамів сухих дріжджів
  • 80 грамів оливкової олії
  • 250 грамів теплої води
  • В’ялені помідори, або сир, або розмарин, або оливки за вашим бажанням

Приготування

  1. Насипте у велику миску 500 грамів борошна, додайте 2 чайні ложки солі, 5-7 грамів сухих дріжджів швидкої дії (я брала саф момент).
  2. Додайте 80 грамів оливкової олії першого холодного віджиму. Беріть найліпшу, яку маєте.
  3. 250 грамів підігрітої води. Пильнуйте, аби вона не була надто гарячою. Якщо занурите в неї палець, і зможете легко його там тримати – це потрібна температура.
  4. Вимішуєте тісто за допомогою міксера з насадками для тіста хвилин 5. Можете просто використати свої руки. Але тоді знадобиться трохи більше часу. Має вийти міцний однорідний буханець. Якщо ви злегка натиснете на нього, тісто має одразу ж прийняти колишню форму.
  5. Кладете тісто до форми, розкачуєте його у формі коржика, товщиною у 3-5 сантиметрів, накриваєте плівкою або рушником і ставите у тепле місце на 30-40 хвилин. Я зазвичай просто ставлю його до мікрохвильовки. Там зазвичай стабільна температура і точно немає протягів.
  6. Фокачу, що вже підійшла протикаєте у довільному порядку пальцем, у дірочки вставляєте в’ялені помідори, або сир, або розмарин. Що ваша душа забажає! Посипте крупною сіллю.
  7. Ставите у духовку на 25-30 хвилин за температури 200 градусів. Аби утворилася рум’яна скоринка.
  8. Дістаєте готову фокачу і збризкуєте оливковою олією. Насолоджуєтесь!

Смачного!

 

Залишити відповідь