Ви любите свіжий хліб? А якщо ще у приготований власноруч? Я – дуже! Хоч, власне, у нашій родині хліба їсться не багато хліба. Магазинний це взагалі окрема історія. Якось прочитала склад звичайного батону і вжахнулася – скільки непотребу можуть напхати навіть туди. Для цього італійського традиційного хлібчика вам знадобиться лише 5 інгредієнтів. До того ж на приготування фокачі у вас піде зовсім трохи часу. Якщо не рахувати півгодини на розстойку тіста, все дуже просто! Класичний рецепт від англійського шефа Лорейн Паскаль.
Отже, нумо готувати!
Вам знадобиться
- 500 грамів борошна
- 2 чайних ложки солі
- 5-7 грамів сухих дріжджів
- 80 грамів оливкової олії
- 250 грамів теплої води
- В’ялені помідори, або сир, або розмарин, або оливки за вашим бажанням
Приготування
- Насипте у велику миску 500 грамів борошна, додайте 2 чайні ложки солі, 5-7 грамів сухих дріжджів швидкої дії (я брала саф момент).
- Додайте 80 грамів оливкової олії першого холодного віджиму. Беріть найліпшу, яку маєте.
- 250 грамів підігрітої води. Пильнуйте, аби вона не була надто гарячою. Якщо занурите в неї палець, і зможете легко його там тримати – це потрібна температура.
- Вимішуєте тісто за допомогою міксера з насадками для тіста хвилин 5. Можете просто використати свої руки. Але тоді знадобиться трохи більше часу. Має вийти міцний однорідний буханець. Якщо ви злегка натиснете на нього, тісто має одразу ж прийняти колишню форму.
- Кладете тісто до форми, розкачуєте його у формі коржика, товщиною у 3-5 сантиметрів, накриваєте плівкою або рушником і ставите у тепле місце на 30-40 хвилин. Я зазвичай просто ставлю його до мікрохвильовки. Там зазвичай стабільна температура і точно немає протягів.
- Фокачу, що вже підійшла протикаєте у довільному порядку пальцем, у дірочки вставляєте в’ялені помідори, або сир, або розмарин. Що ваша душа забажає! Посипте крупною сіллю.
- Ставите у духовку на 25-30 хвилин за температури 200 градусів. Аби утворилася рум’яна скоринка.
- Дістаєте готову фокачу і збризкуєте оливковою олією. Насолоджуєтесь!
Смачного!