Гарбузові кекси. Пряні зимові смаколики

Ці кекси полюблять навіть ті, хто гарбузів не любить:) Адже гарбузового смаку тут майже не чути, зате він надає вологість а пухкість тісту. Це трохи складніший варіант, аніж мафіни. Якщо там ми змішували суху та вологу суміш, тут треба докласти зусилля і трохи позбивати інгредієнти. Але воно того варте! Бо винагородою вам будуть пряні і пухкі кекси. Я робила навіть суперкорисний варіант без цукру та глютенового борошна. І вийшло чудово!

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться (на 10-12 кексів)

  • 140 грамів вершкового масла
  • 125 грамів тростинного цукру (можна звичайного або замініть на мед)
  • Дрібка солі
  • 3 яйця
  • 165 грамів гарбузового пюре 
  • 210 грамів борошна (я використовувала цільнозернове з рису та гречки)
  • 14 грамів розпушувачу для тіста
  • 3 чайних ложки суміші спецій (кориця, імбир, мускатний горіх, гвоздика)
  • 100 грамів кураги
  • 100 грамів смаженого гарбузового насіння

Для крему (можна і без нього)

  • 300 грамів вершкового сиру
  • 100 грамів вершків 33% жирності
  • 50 грамів меду

Приготування

  1. Нагрійте духовку до температури 180 градусів.
  2. Зваріть або запечіть у духовці гарбуз хвилин з 20. Перетріть його блендером у пюре.
  3. 140 грамів вершкового масла кімнатної температури  збийте з  цукром та сіллю протягом кількох хвилин до білосніжної маси. Масло беріть лише найжирніше, вам не потрібні ніякі 73,5 або 67,8 чи які там ще відсотки видумують виробники. Справжнє масло – лише від 82%. 
  4. Борошно просійте і змішайте з розпушувачем та спеціями.
  5. Додайте до масла яйця та гарбузове пюре. Збийте.
  6. Додайте борошно зі спеціями, порізану на шматочки курагу та гарбузове насіння. Акуратно вимішайте лопаткою.
  7. Форми для кексів змастіть маслом. Я просто ставлю у них одноразові паперові формочки. Розподіліть в них тісто десь на 2\3. Для прикраси можете присипати гарбузовим насінням.
  8. Поставте у духовку та випікайте 20-30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.

Якщо хочете зробити на кексах кремові шапочки- збийте холодний вершковий сир з медом протягом кількох хвилин. Влийте вершки і збивайте ще кілька хвилин до однорідної маси. Прикрасьте кекси за допомогою кондитерського мішка з насадкою-зірочкою. Або просто красиво викладіть крем зверху ложкою.

Смачного!

Рецепт звідси

Залишити відповідь