Шоколадний мус. Рай для закоханих у шоколад

Рецепт для лінивих шоколадоголіків:) Якщо ви, як і я, себе до них долучаєте, приготуйте цю смакоту! Повітряна шоколадна текстура мусу тане у роті. Неодмінно візьміть для цього десерту найчорніший шоколад. Це, як каже реклама одного з батончиків – райська насолода. І що найголовніше – в ній лише 4 інгредієнти і готується вона за 10-15 хвилин! Отже, нумо готувати!

 Вам знадобиться

  • 250 грамів шоколаду від 60%
  • 4 столових ложки цукру
  • 240 мілілітрів води
  • 3 столових ложки віскі (беріть будь-який міцний і запашний алкоголь)

 Приготування

  1. Ламаєте 250 грамів шоколаду на шматочки. Кладете до каструльки.
  2. Додаєте 4 столових ложки цукру. Для більш вишуканого смаку можна взяти коричневий.
  3. Додаєте 240 мілілітрів води.
  4. Додайте алкоголь. Можете взагалі не додавати, якщо робите смакоту для дітей. Або якщо дотримуєтесь безалкогольного харчування.
  5. Ставите каструльку на плиту і розігрівайте суміш на середньому вогні постійно помішуючи. Спочатку шоколад буде плавати грудками, не лякайтеся. Так і має бути. Коли шматочки розтопляться повністю і маса стане більш-менш однорідною, знімаєте з вогню. Важливо, аби шоколад розтанув повністю.
  6. Ставите на льодяну баню (насипте лід у мисці) і починайте збивати міксером. Перші кілька хвилин взагалі нічого не відбуватиметься. Не лякайтеся, все так і має бути.  Потім мус почне поступово густішати. Це те, що вам потрібно!
  7. Розкладайте його по креманках або склянках, прикрашайте збитими вершками або ягодами і ласуйте! Я просто розкладала мус у склянки та пересипала ягодами. Можна прокласти збитими вершками. Або просто їсти без додатків. Це дужеееее шоколадно!

Смачного!

Рецепт звідси

2 Replies to “Шоколадний мус. Рай для закоханих у шоколад”

  1. Мегапросто. Мегасмачно. Мегалегко. Хоча справді наберіться терпіння коли збиваєте мус. Тут треба терпіння. Кілька хвилин і все перетвориться в справжній мус. Без жодної сметани.))

    1. Дякую, що приготував!:)

Залишити відповідь