Лимонні бари. Смачна антизастудна бомба

Нескладний рецепт з двома ідеальними текстурами. Нижній – солодкий пісочний корж і верхній – ніжний лимонний крем. Робити лимонні бари просто, а зникне він навіть швидше, аніж готувався. Поєднання солодкого і кислого – надзвичайне! Думаю, не варто навіть нагадувати, що в лимони – джерело вітаміну С. А якщо ви заміните борошно на безглютенове або цілозернове – вийде вдвічі корисніший десерт. До того ж продукти для цього десерту напевне є зараз у кожному холодильнику. І якщо до вас раптово навідалися гості, зготуйте їм ці тістечка і отримаєте купу компліментів!

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться

Для пісочної основи

  • 115 граімв масла
  • 115 грамів цукру
  • 140 грамів борошна

Для лимонного крему

  • 50 грамів лимонного соку (приблизно 1 лимон)
  • Цедра лимона
  • 2 яйця
  • 140 грамів цукру
  • 30 грамів борошна

Приготування

1.Духовку розігрійте 180 градусів.

2. 115 грамів масла кімнатної температури змбийте з 115 грамами цукру міксером до пишної маси.

3. Додайте 140 грамів борошна. Грненько перемішайте. Але довго і не надто активно, аби тісто не втратило пухкість.

4. Квадратну форму 18-20 сантиметрів діаметром вистеліть пергаментом.

5. Розподіліть тісто рівним шаром. Не маєте квадратної – беріть круглу, буде пиріг. Маж вийти десь сантиметр діаметром.

6. Поставте у духовку на 10-15 хвилин, поки корж почне рум’янитися.

7. Поки готується корж, зніміть цедру та вичавіть сок з лимона.

8. Міксером збийте 2 яйця та 140 грамів цукру до білої, пишної маси.

9. Висипте туди цедру та 30 грамів борошна. Знову збийте.

10. Додайте лимонний сік. Перемішайте. За цей час корж має зарум’янитися.

11. Заливаєте його зверху кремом. Прибираєте у духовку на 15-20 хвилин. Аби пропікся крем. Перевіряйте – він має лежати рівним шаром і не здригатися.

12. Дайте пирогу вистигнути у формі. Ще смачнішими будуть батончики, коли вистигнуть у холодильнику. Наріжте готовий пиріг наріжте на прямокутні бруски. Зверху через сито посипте цукровою пудрою.

Ще один секрет від мене – якщо у вас вдома є приготований за цим рецептом курд він теж сюди чудово допасує у якості начинки. Просто вилийте його зверху на корж і запікайте, як зазначено вище. Отримаєте незабутній десерт! 

Смачного!

Рецепт звідси 

Залишити відповідь