Мафіни з ягодами та мигдалем. Ніжна текстура з кислинкою

Цей рецепт – мій улюблений вже багато років. Туди можна покласти будь-які ягоди, вийде все одно смачно. Влітку це свіжі, взимку – заморожені. Тісто виходить дуже пухке і ніжне. А ягоди додають йому легку кислинку і свіжий смак. Я завжди кладу більше ягід. Мафіни від того менше піднімаються, але люблю коли мені ягідно. Особливо взимку, коли хочеться літньої легкості та смакоти. Рецепт надзвичайно простий, з категорії тих, які ви обов’язково полюбите за легкість. Головний принцип мафінів – міксуй сухі інгредієнти із рідкими, не розмішуй надто старанно і буде тобі щастя!

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться

  •  250 грамів борошна
  • 150 граімв цукру
  • 1,5 чайної ложки розпушувача
  • сіль
  • 2 яйця
  • 60 мілілітрів молока
  • 200 грамів нежирної сметани
  • 100 грамів вершкового масла
  • 150 грамів ягід
  • Мигдаль у пластівцях для декору (не обов’язково)

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Важливо, аби всі інгредієнти були кімнатної температури!
  2. Змішайте 250 грамів борошна з 1,5 чайної ложки розпушувача, 150 грамами цукру та дрібкою солі.
  3. У іншій мисці з’єднайте 2 яйця, 200 грамів сметани, 60 мілілітрів молока. Збивайте без ентузіазму, вам просто треба, аби все гарненько поєдналося. Не беріть надто жирну сметану, але ї знежирена – теж перебір. Ліпше взяти десь 10-15% жирності.
  4. Помішуючи додайте 100 грамів розтопленого вершкового масла.  Вилийте суміш у борошно з цукром. Гарненько перемішайте.
  5. Додайте ягоди. Акуратно перемішайте, аби не почавити їх.
  6. Розкладіть тісто по формах для мафінів (кексів), змащених маслом. Я просто беру паперові форми для мафінів і кладу їх у силіконові або залізні, нічим не змащуючи. Папір після випікання сам чудово відстає. Формочки мають бути майже повні. Цього тіста вистачить на 11-12 мафінів.
  7. Присипаєте зверху мигдалевими пластівцями.
  8. Ставите у духовку на 30-35 хвилин.
  9. Дістаєте з духовки, виймаєте з форм. Хай вистигнуть, бажано на решітці. Але й без неї – не біда! Ставите чай, кличете рідних і насолоджуйтесь! А ще якщо прикрасити їх  легкою шапочкою крему з вершкового сиру, це взагалі – пісня!

 

Смачного!

Рецепт звідси

Залишити відповідь