Торт Павлова. Кава та апельсин

Класичний рецепт, названий іменем російської балерини. А створений торт у Новій Зеландії! Не дарма він вже майже століття багаторазово відтворюється і завойовує все нові і нові армії прихильників. Загалом Павлова вважається літнім десертом. Традиційно торт прикрашають ягодами.  Я ж вирішила поекспериментувати зі смаками. Вийшла повітряна хрумка хмаринка із ніжним кремом і цитрусовою кислинкою. А поєднання кави з апельсином одне з моїх найулюбленіших. Коржі просто тануть у роті! Якщо ви спробуєте його хоч раз, вже не зможете забути!

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться

Для меренги

  • 6 білків
  • 370 грамів цукрової пудри
  • 6 чайних ложок розчинної кави
  • 1,5 чайних ложки лимонного соку або оцту
  • 3 чайних ложки кукурудзяного крохмалю

Для крему

  • 250 грамів маскарпоне
  • 300 грамів вершків 33% жирності
  • 2-3 столових ложки цукрової пудри
  • Цедра одного апельсина

Для декору

  • 1-2 апельсини

 

Приготування

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змішайте 100 грамів цукру з 6 чайними ложками кави (не розчиняйте її у воді, розмішуйте сухою). Відставте. Білки кімнатної температури збийте з дрібкою солі на низьких обертах міксеру до м’яких піків. Додайте у кілька прийомів цукор. В кінці – цукор змішаний з кавою. Збивайте до твердих піків. Це коли збита меренга не опадає з вінець міксера, не гнеться і рівно на ньому тримається. Додайте лимонний сік та крохмаль, акуратно перемішайте.

Деко  вистеліть пергаментом. Намалюйте 3 кола діаметром 18 або 20 сантиметрів. З допомогою ложки або кулінарного мішка викладіть меренгу на пергамент.

Поставте деко у духовку і за 5 хвилин понизьте температуру до 150 градусів. Випікайте коржі 1,5 години. В жодному разі не відчиняйте духовку. Після випічки остудіть, не виймаючи з духовки. Просто привідкрийте дверцята і хай вона там з годинку постоїть.

Приготуйте крем. Збийте вершки, додаючи по столовій ложці цукрової пудри. Зніміть цедру одного апельсина на дрібній терці, додайте до вершків.  Маскарпоне гарненько перемішайте і додайте у вершки. Збийте. Розподіліть по коржах. Наріжте апельсин на шматочки і декоруйте торт зверху.

Варто їсти торт одразу, адже коржі трохи розмокають від крему. Але від цього він все одно гіршим не стає.

Смачного!

Основа рецепту звідси.

 

Залишити відповідь