Панкейки. Швидкий, легкий та поживний сніданок

Що робити, якщо часу обмаль, а хочеться потішити себе та родину на сніданок чимось смачненьким? Зробіть панкейки! І не плутайте їх з нашими оладками. Хоча б тому, що вони робляться з більш крутого тіста і смажаться на олії. Натомість панкейкам потрібна тільки суха сковорода. Тому використовуйте з антипригарним покриттям. Це – ідеальний варіант для романтичного сніданку! Хоча в нашій родині сніданкові смаки геть різняться. Чоловік із задоволенням може з’їсти борщ, ну а я закохана у смузі:)  Отож якщо вам подобаються ці пухкенькі і смачні сонечка, нумо готувати!

Вам знадобиться

  • 250 мілілітрів молока
  • 3 столових ложки рослинної олії (або розтопленого вершкового масла)
  • 1 яйце
  • 3 столових ложки цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 180 грамів борошна
  • дрібка солі

Приготування

Все дуууже просто. Змішайте 250 мілілітрів молока, 3 столових ложки олії, яйце, 3 столових ложки цукру. Просто гарненько все поєднайте з допомогою вінчика до однорідної маси. Зверху просійте 180 грамів борошна, змішаного з розпушувачем та сіллю. Замісіть тісто. Хай навіть у ньому будуть невеличкі грудочки, вони розійдуться під час випікання. Не вимішуйте до повної однорідності, ви можете зіпсувати тісто. Також не варто обити тісто заздалегідь. Панкейки не піднімуться.

Добре розігрійте сковороду. На один панкейк йде дві столових ложки тіста. Не мучтеся з надаванням їм форми. Тісто само її набуде. Коли побачите по краях перші пухирці з краю панкейків – перевертайте їх. На ваших очах тісто ростиме угору. Це – гарний знак! В жодному разі не накривайте сковороду кришкою. Все чудово зготується і без неї. Смажте ще хвилинку і діставайте. Цієї порції вистачить, аби цілком наїстися 3-4 особам. Хіба ви дуже любите випічку і зможете подужати їх удвох. Полийте готові панкейки варенням, медом, згущеним молоком або тим, що вам до смаку. Можете навіть налити усього одразу, як робив Карлсон, якого любить мій похресник:) Зверху можна посипати ягодами – замороженими або ж свіжими. Особисто моє улюблене поєднання – мед та чорниці. Запарюйте запашний чай або каву і насолоджуйтесь!

Смачного!

 

Залишити відповідь