Шоколадно-банановий кекс. Ідеальне поєднання смаків та текстур

Шоколад та банан – ідеальне поєднання! А текстура цього кексу пориста і злегка волога, ідеально пасує до зимового чаю! Якщо ви спечете цього кексика, обіцяю – родина змете його вмить. І попросить добавки. А робиться все дуже просто. Цей кекс – ще один мій улюблений рецепт з категорії простих, коли нічого не треба довго збивати чи змішувати.Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться

  • 115 грамів вершкового масла
  • 175 грамів борошна
  • 200 грамів цукру
  • 60 грамів какао
  • 130 грамів сметани
  • 200 грамі бананів+ 1 банан для декору
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка соди

Приготування

Розігрійте духовку до 160 градусів. Розтопіть вершкове масло. У миску просійте 175 грамів борошна, 200 грамів цукру, 60 грамів какао та вилийте 130 грамів сметани, чайну ложку соди. Вилийте масло, наріжте шматочками банани. Додайте 2 яйця. Перемішайте все міксером до однорідності. Навіть якщо ви поріжете банани великими шматками, міксер все гарненько змішає. Можете взяти навіть більше бананів, якщо вам подобається більш банановий смак. Якщо ви – фанат шоколаду, можете покришити не надто дрібними шматками чорний шоколад, або додати спеціальні шоколадні краплі для випічки.

Приготуйте прямокутну форму для випічки кексів. Тісто підніметься дуже добре, тому лишіть хоча би сантиметр відстані до краєчку. Змажте форму маслом і притрусіть борошном. Добре її струсоніть, аби борошно рівномірно розподілилося по усій поверхні. Вилийте тісто. Розріжте банан навпіл і покладіть зверху. Не вдавлюйте його, він сам при випіканні трохи опуститься. Якщо хочете, аби тісто огорнуло його повністю, покладіть цілий. Він слугуватиме ще й начинкою для вашого кексу. Випікайте 30-40 хвилин. Пробуйте тісто шпажкою – виходить суха – виймайте, якщо тісто чіпляється, лишіть у духовці ще на 5-10 хвилин.

Готовий кекс хай охолоне  у формі. Якщо маєте терпець, загорніть його у плівку і поставте на ніч у холодильник. Так він буде ще вологішим всередині і не таким розсипчастим. Якщо пахощі збивають вас з ніг – ставте чайник і кличте рідних. Це надзвичайна смакота!

Смачного!

Рецепт звідси

 

One Reply to “Шоколадно-банановий кекс. Ідеальне поєднання смаків та текстур”

  1. […] щодня пробувала щось  новеньке. І попередній рецепт шоколадного бананового хліба, про який я отримала багацько позитивних відгуків, […]

Залишити відповідь