Апельсиновий крем брюле. Вершкова ніжність

Просто і смачно. Інакше цей десерт і не опишеш. Ніжніше ніжного, ароматно-цитрусова вершкова хмаринка! Смакота, яка складається усього з чотирьох інгредієнтів! Особисто для мене крем брюле асоціюється з коричневим морозивом у вафельному стаканчику. Я його терпіти не могла. Для мене досі загадка, чому воно, власне, так називається. Дослівний переклад із французької крем брюле – палений крем. Названий так за хрустку скоринку, яка утворюється зверху креманки. Дуже раджу приготувати! Все просто, як 2 помножити на 2:)

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

Цедра з 1 апельсина

4 жовтки

500 мілілітрів вершків 33% жирності

100 грамів цукру

Коричневий цукор – за бажанням

Приготування:

Духовку розігрійте до 180 градусів. Жовтки гарненько розтираєте з половиною цукру до біла. Зрізуєте цедру з апельсину (намагайтесь зрізати тоненько, аби не потрапив білий шар), кладете її разом із іншою половиною цукру та вершками до каструльки, перемішуєте, ставите на середній вогонь і доводите до кипіння. У кілька етапів додаєте вершкову суміш у жовткову. Обов’язково робіть це крізь сито. Вам у кремі не потрібні шматки цедри або вершків. Пильнуйте, аби жовтки не згорнулися, одразу перемішуйте все вінчиком. Розлийте суміш по креманкам. У деко з високими бортиками або у форму покладіть на дно рушника. Поставте креманки і залийте гарячою водою форму, доки рівень не дійде до половини креманок. Поставте у духовку і випікайте 30-40 хвилин. Боки мають запектися, а серединка злегка труситися, наче желе.

Дайте крему вистигнути, поставте на кілька годин до холодильника. Потім посипте коричневим цукром і поставте під гриль у мікрохвильовці або духовці на 5 хвилин. Якщо не маєте грилю – не заморочуйтеся! Крем і так виходить надзвичайно смачним!

 

Залишити відповідь