“Шварцвальд”. Німецька класика із п’янким ароматом вишень

В мене знову класичний рецепт, який нікого не лишить байдужим. Вишні, шоколад і вершки – ідеальне поєднання! Кілька разів вже пекла цього торта за рецептом одного із найвідоміших у світі кондитерів П’єра Ерме. Завжди виходить чудово! І, що найголовніше, тут е треба якихось особливих заморочок і навичок.  Доволі простий торт, а смак – надзвичайний! Звісно, ви можете зекономити час і купити такий у супермаркеті. Але, як на мене, рослинні вершки і шоколад з пальмовою олією не додають смаку навіть цьому тортові.

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться

Для п’яних вишень

  • 400 грамів заморожених (або свіжих) вишень
  • 150 грамів міцного алкоголю (я вимочувала у бехеровці, можна взяти кірш або просто горілку)

Для коржів:

  • 35 грамів какао
  • 35 грамів борошна
  • 35 грамів кукурудзяного крохмалю
  • 75 грамів вершкового масла
  • 8 жовтків
  • 150 грамів цукру
  • 6 білків

Для сиропу

  • 100 грамів цукру
  • 100 грамів води
  • Сік, що лишиться від п’яних вишень

Для крему

  • 600 грамів вершків 33% жирності
  • 100 грамів цукрової пудри
  • Ваніль за смаком

Приготування

Спочатку зробіть п’яні вишні. Для цього їх треба розморозити у холодильнику  (якщо свіжі –повидовбувати кісточки) і залити 150-200 грамами будь-якого міцного алкоголю. Лишити на добу вимочуватися у холодильнику.

Далі – беріться за коржі. Розігрійте духовку до 180 градусів. Просійте какао з борошном та крохмалем (усього по 35 грамів). Розтопіть вершкове масло (75 грамів). У першій мисці збийте 8 жовтків із 75 грамами цукру, доки вони не побілішають. І другій – 6 білків збивайте до м’яких піків, потім у три прийоми додайте 75 грамів цукру і збивайте до твердих піків. За допомогою лопатки додайте чверть білкової маси до жовтків, акуратно перемішайте, додайте суміш борошна, какао та крохмалю, знову перемішайте до однорідної маси. До розтопленого масла додайте трохи жовткового тіста, перемішайте і влийте її в основну суміш. Додайте білки, що лишилися. Акуратно перемішайте лопаткою зверху вниз до однорідності.

Змастіть круглу форму (діаметром 20-22 сантиметри з високими бортиками) вершковим маслом, злегка струсіть борошном. На дно виріжте і покладіть кружечок з пергаменту. Вилийте тісто і поставте у духовку на 20-25 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Вона має виходити сухою. Бісквіт лишіть у формі на 20-30 хвилин потім дістаньте і покладіть для остаточного вистигання на решітку. Коли він стане повністю холодим, загорніть у плівку і покладіть на ніч до холодильника.

Наступного дня злийте з вишень сироп і просушіть їх паперовим рушником. 100 грамів цукру і 100 грамів води і прокип’ятіть 5 хвилин, додайте сироп із вишень.

Вершки, які обов’язково мають бути холодними, збийте на великих обертах міксеру до твердих піків. Додайте цукрову пудру і ванілін та збивайте ще кілька хвилин.

Корж дістаньте з холодильника, зніміть плівку і розріжте на три частини. Це можна акуратно зробити фігурним ножем для хліба. Нижню частину просочіть сиропом, змастіть третиною вершкового крему і розкладіть по поверхні третину вишень. Покладіть другий корж, знову – сироп – крем- вишні. Третій – так само змастіть і прикрасьте вишнями.

Мені подобається цей торт у «голому» вигляді, тому я розкладала крем з допомогою кондитерського мішка із насадкою-зірочкою. Або  можна намазати його зверху кремом і посипати шоколадною стружкою. Для цього взяти плитку чорного шоколаду, трохи нагрівати феном і ножем зішкрібати шоколадні пелюстки. Розподілити їх по баках торту. Поставити ні пару годин до холодильника, аби торт просочився ароматами вишень та крем остаточно застиг.

Далі – дивуйте рідних та гостей надзвичайним смаком!

Смачного!

 

Залишити відповідь