Лінцерське печиво. Австрійська різдвяна класика

Хочете ідеального печива до зимової пори? Тоді варто приготувати лінцерське! Люблю рецепти з історією, а це саме той випадок. Це – смачнюча класика, яка недарма користується популярністю у всіх господинь. Рецепт походить з австрійського міста Лінц і йому три з половиною століття!


Спочатку це був пиріг, але винахідливі кондитери зробили його порційним. Погодьтеся, так теж дуже зручно. Якщо ви любите ніжне і хрумке пісочне печиво з легкою кислинкою джему, це точно ваш варіант!

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться

  • 150 грамів лісових, або горіхів на ваш смак

  • 200 грамів вершкового масла кімнатної температури

  • 100 грамів цукру

  • 1 яйце

  • 1 чайна ложка лимонної цедри

  • 360 грамів борошна (я брала безглютенове рисове та кукурудзяне навпіл)

  • Половина чайної ложки розпушувача

  • Чайна ложка кориці

  • 150 грамів будь-якого ягідного джему

  • Цукрова пудра

 

Приготування:

Спочатку вам треба буде приготувати горіхове борошно. Для цього обсмажити горіхи у духовці або на сковорідці, здерти з них шкурки і перемолоти разом із парою ложок цукру у борошно. Це важливо! Адже якщо ви не додасте цукор, горіхи можуть перетворитися на пасту, а вам цього не потрібно. Особисто я з цим взагалі не морочилась і взяла готове мигдалеве.

Далі збиваєте масло кімнатної температури з цукром, що лишився до пишності. Додаєте яйце, цедру лимону і горіхове борошно. Збивайте до однорідності.

Змішайте в окремому посуді борошно, чайну ложку кориці і половину чайної ложки розпушувача. Гарненько перемішайте. Змішайте разом обидві суміші. Зкатайте тісто у формі пляцка, загорніть у плівку і лишіть на пару годин у холодильнику.  Коли час пройде, дістаньте його з холодильника і розкачуйте між двома листами пергаменту. Так тісто не буде липнути до скалки. Виріжте з допомогою формочок або простої склянки кола, в половині з них зробіть віконця. Використовуйте ту форму, яку маєте під рукою. Мені сподобалась зірочка. Можете просто використати склянки різних діаметрів.

Покладіть на противень застелений пергаментом і випікайте у духовій шаф при 180 градусах 10-12 хвилин, поки краєчки  печива не набудуть золотавого кольору. Дайте печиву вистигнути і змастіть половинки тонким шаром джему. Зверху накрийте половинками з віконцями. Посипте цукровою пудрою. Печиво готове!

Ласуйте ним з чаєм, або запакуйте у маленькі прозорі пакетики і подаруйте рідним або друзям на свята. Їм буде приємно;)

Смачного!

Рецепт взяла звідси

 

 

Залишити відповідь