Морквяний пиріг з мандариновим курдом

Після того, як написала рецепта, мене питали, з  чим його їсти. Ну, власне, для цього я його робила. Для пирога! В мене назбиралося кілька варіантів морквяного. Досить скептично ставилася до його назви і інгредієнтів.


Морквяний пиріг…хм…не дуже люблю моркву, а ще й в пирозі, що то має таке бути? Такі приблизно мала думки. Але варто було лише спробувати! Це просто пісня! Моркви там не чути абсолютно, але вона надає надзвичайну текстуру коржам. Вони виходять вологими і пористими. До того ж прянощі і цедра збагачують пиріг неймовірно зимовим ароматом.

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 200 грамів сирої моркви
  • 200 грамів цукру (або меду)
  • 250 грамів борошна (я брала цілозернове)
  • 3 яйця
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 5 грамів розпушувача
  • 100 грамів рослинного масла без запаху (у мене оливкове)
  • 50 грамів будь-яких підсмажених горіхів (у мене лісові)
  • 100 грамів родзинок або цукатів
  • 2 чайних ложки кориці
  • 2 чайних ложки мускатного горіха
  • Цедра одного апельсина

 

Приготування:

Спочатку посмажте горіхи. Брати вже підсмажені – не раджу. Хто зна, як їх зберігали. Зі свого досвіду можу сказати, що скоріше за все вони будуть відсирілі і смак буде геть не той.

Розігріваєте духовку до 180 градусів. Змазуєте форму маслом. Ця кількість тіста розрахована на форму 18 сантиметрів. Виходить пишний корж, який можно різати навпіл.

Збиваєте яйця з цукром  до білої, пишної маси. Ще смачніше, якщо взяти цукор коричневий, або гречаний мед. Змішуєте борошно з розпушувачем та спеціями і просіюєте зверху яєчної маси, додаєте сіль і акуратно розмішуєте лопаткою. Тонкою цівочкою ллєте олію. Знову акуратно вмішуєте. Додайте натерту на дрібній терці моркву, цедру апельсина. Перемішуєте. Далі –  горіхи з цукатами або родзинками. Змішали – виливаєте у форму і гайда до духовки! Випікаєте 30-40 хвилин. Перевіряєте, аби верхівка зарум’янилася, а якщо протикаєте зубочисткою, вона має вийти сухою.

Далі – хай ваш ніжний та запашний корж вистигне. В кого нема терпіння в котиться слина від аромату (як це було в мене) хвилин за 5 виймаєте з форми і ставите на решітку вистигати хвилин 10-15. Розрізаєте навпіл. Це дуже зручно робити ножем-пилкою. Потім дістаєте з холодильника цитрусовий курд і щедро змащуєте перший корж. Кладете другий і поливаєте верхівку. Він  дуже легкий і швидко всотується коржами. Далі ставите чай, кличете гостей і насолоджуєтесь! Хоча можете і не кликати. Особисто я сама можу вм’яти половину;)

Смачного!

 

2 Replies to “Морквяний пиріг з мандариновим курдом”

  1. Дарья Петровна says: Відповіcти

    Юльчик, благодарю за рецепт. Очень классный. Только вместо мандаринового курда использовала сгущенку. Получилсь очень сочно)

    1. З таким пирогом що завгодно буде смачно! Рада, що сподобалось!;)

Залишити відповідь