Мандариновий курд. Смачний та корисний фруктовий кремчик.

Якщо у вас у холодильнику завалялися кілька яєць, пару  мандаринів, а десь у шафці сумує цукор – приготуйте цей легкий крем. Ви точно потішите себе і близьких!  Усе настільки просто і смачно, що простіше вже ніяк не можна. Я готувала його незліченну кількість разів і пропоную зробити це вам. Отже, нумо готувати мандариновий курд!

_mg_0139

Вам знадобиться

  • 25о мілілітрів мандаринового соку (це десь 4 великі мандарини або 6 маленьких)
  • 4 яйця
  • 100 грамів цукру
  • 40 грамів вершкового масла.

_mg_0137

З двох мандаринів зніміть цедру і змішайте з цукром. Якщо мандарини дуже солодкі, можете взагалі взяти 50 грамів. Гарненько перетріть цедру з цукром руками, аби вона ліпше віддала свій аромат. Вичавіть сік з усіх мандаринів. Додайте до цукру з цедрою. Збовтайте 4 яйця виделкою, без ентузіазму ( вам не треба збивати бісквіт:)  Вилийте їх у миску з мандариновим соком. Залиште все десь на пів годинки і підіть подивіться улюблений серіал;) Важливо, аби суміш постояла і насичилася запахами цедри. Я якось кинулася варити все одразу і в результаті крем тхнув вареним яйцем. Не повторюйте моїх помилок.

_mg_0193

Коли мине час, обов’язково процідіть суміш. Для того, аби вона стала однорідною і не мала шматочків яєць. Далі – ставите на плиту і постійно помішуючи на низькому вогні варите до кипіння.  Додаєте масло.  Крем закипає і досить швидко густішає. Кипіти треба недовго, буквально хвилинку. Далі – охолоджуєте смакоту. Коли вистигне, стане приблизно як густа сметана.

_mg_0185

А далі вже справа вашої фантазій. Цей крем можна додавати куди завгодно! І в торти, і в пироги, і до млинців або оладків. А можна просто ложкою із чаєм! Можете замінити мандарини на лимони, тоді додайте вдвічі більше цукру.  Цікавий виходить з апельсином, обліпихою. Обліпиху треба просто збити у блендері та протерти через сито, аби у сік не потрапили кісточки та шкірка. Курд робиться з будь-якого соку. Хоч з полуничного. Але мій особистий фаворит – лимонний. Пробуйте та експерементуйте!

Смачного!

 

Залишити відповідь