Чорничний кекс з бананами та кокосом. Проста та ніжна смакота до чаю.

Готується 15 хвилин, а результат на всі сто! Кокос додає кексу пишності, банан ніжності, а ягоди – кислинку. Якщо вам хочеться літа, можно залізти до морозильника  відкопати там минулорічні запаси чорниці і спекти цей смачнючий кекс. Пухка ті ніжна структура, помірно солодкий і з вкрапленнями ягідок. Це точно буде мій улюбленець! У вас ще не котяться слинки?

IMG_5175

Нумо готувати!

Для кекса вам знадобиться:

IMG_7736

  • 250 грамів борошна
  • по чайній ложці розпушувача та соди (я замінила розпушувачем)
  • пів чайної ложки солі
  • 2 яйця
  • 150 грамів цукру
  • 2 банана (добре, якщо вони будуть  трохи перестиглими)
  • ванільний екстракт або просто ванільний порошок
  • 70 грамів кокосового масла, можно замінити на будь-яке рослинне
  • 50 грамів підсмаженої у духовці кокосової стружки
  • 280 грамів чорниць
  • Для глазурі
  • 50 грамів чорниць
  • по столовій ложці води та цукру
  • 200 грамів цукрової пудри

Приготування:

Одразу розігрійте духовку до 180 градусів. Борошно змішайте із содою, розпушувачем, ваніллю та сіллю. В іншій мисці збийте яйця із цукром до пишної, світлої маси, додайте борошняну суміш і ніжно перемішайте лопаткою, аби яйця не втратили пухкість. Потім додайте банани, які варто подрібнити у блендері та кокосову стружку і олію. Ще раз гарненько вимішайте ваше тісто і додайте чорницю (попередньо розморожувати не треба, якщо берете заморожену) Форму змащуєте маслом, обсипаєте борошном. Випікаєте годину, пробуєте чи готовий, проткнувши зубочисткою. В мене вийшло десь година і 10 хвилин. Готовий кекс остудити у формі, бо він вийде дуже ніжним!

Поки печеться кекс готуєте глазур. Чорниці засипаєте цукром, додаєте воду, цукор і кип’ятите хвилинки 2-3. Я додала більше води, ягоди в мене були лісові і не досить соковиті. А нам важливо, аби було більше сиропу концентрованого чорничного кольору. Потім проціжуєте суміш через дрібне сито або марлю і залишаєте вистигати. Після охолодження додаєте потроху сироп до цукрової пудри. Раз по разу перемішуєте, аби вийшла доволі густенька глазур. Далі намащуєте нею холодний кекс, прикрашаєте ягодами та кокосовою стружкою і насолоджуєтесь!

Думаю, що не менше смачним буде кекс, якщо чорницю замінити смородиною.

Смачного!

Рецепт звідси

 

Залишити відповідь