Шоколадні меренги

Поки не спробувала це ніжне і хрумке печиво, вважала, що меренга це просто суха купа цукру запечена із білками. Ці смаколики повністю змінили моє уявлення, складене із спогадів радянського дитинства. Меренги із шоколадом – це щось неймовірне! Гіркий смак какао, шматочки шоколаду і суха скоринка. До того ж готуються вони дуже швидко і просто, потрібен лише час для запікання. Нумо готувати!

Вам потрібно

новое

  • 130 гр. білків
  • 200 гр. цукру
  • 5 гр. крохмалю
  • 5 гр. какао
  • 5. гр. лимонного соку або яблучнго оцту
  • 50 гр. шоколаду

Приготування

Змішайте какао (5 гр.) із крохмалем (5 гр.). Я беру кукурудзяний

 

IMG_7230

Духовку розігрійте на 130-140 градусів. На середній швидкості збийте міксером білки (130 гр.). Вони мають бути кімнатної температури

IMG_7226

Поступово додавайте цукор (200 гр.) у 3-4 прийоми. Це не дозволить білкам осісти.

IMG_7227

Збивайте до твердих піків. Білки не мають опадати із вінчика і міцно на ньому тримати форму

IMG_7223

Подрібніть шоколад (50 гр.). В мене був у калетах, тому я різала ножем. Якщо у вас плитка можно просто натерти її на крупну тертушку. Так буде легше.

IMG_7231

Додайте у білки какао із крохмалем, шоколад та лимонний сік або яблучний оцет (5 гр.)

IMG_7224

Перемішайте акуратно зверху вниз лопаткою до однорідності. Я додала ще какао, люблю, коли шоколадніше:)

IMG_7221

Перекладіть тісто у кондитерський мішок. Якщо не маєте, просто можна викласти на противень столовою ложкою, формуючи кульки

IMG_7222

Викладіть на противень із пергаментом

IMG_7220

Випікайте у духовці на 130-140 градусів десь годину. За цей час води гамають вкритися міцною скоринкою.

Дістаєте, охолоджуєте і насолоджуєтесь!

IMG_7219

Смачного!

Рецепт звідси 

Прокоментуйте це

Залишити відповідь