Лимонно-смородиновий тарт

Цей тарт – неймовірна лимонно-смородинова насолода:) Рецепт для любителі хрумкого та кисленького. У класичний варіант, як завжди внесла свої доповнення. Робиться просто і швидко, а з’їдається ще швидше:)

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • 200 грамів муки
  • 100 грамів холодного масла
  • 30 грамів цукру
  • дрібка солі
  • 2 жовтки
  • сок та цедра половини лимона

Для лимонного крему:

  • 3-4 лимона
  • 150 грамів цукру
  • 50 грамів муки

Для смородинового крему:

  • 100 грамів смородини
  • 30 грамів цукру

Для меренги:

  • 2 білки
  • 5 ст. ложок цукру

Приготування

Кладете у блендер чи комбайн муку, масло, цукор та сіль. Подрібнюєте насадкою-ножем. Туди сок та цедру половини лимона, жовтки, знову мішаєте. Збираєте крихти і зліплюєте до купи. Якщо не маєте блендера, треба масло із мукої посікти вручну ножем і потім вже додати лимонний сік та жовтки. Кладете тісто у плівку і в морозилку на 30 хвилин.

Тим часом робите крем. Вичавлюєте сік трьох лимонів. 130-150 грамів цукру перемішуєте із цедрою одного лимона, додаєте 50 грамів муки, все гарненько перемішуєте. Потроху вливаєте сік, додаєте 3 розбовтаних вилкою яйця, перемішуєте і даєте настоятися хвилин із 15-20, аби цедра віддала аромат.

Тісто розкатуєте скалкою, кладете у роз”ємну форму, вирівнюєте бортики. Прямо у формі ще на 10 хвилин у морозилку. Так корж буде ще більш розсипчастим. Дістаєте, кладете зверху пергамент, в пергамент горох чи якусь крупу і печете на 180 градусах 15 хвилин. Дістаєте вантаж із пергаментом і ще 7 хвилин у духовку.

Дістаєте запечену основу. Проціжуєте лимонний крем і заливаєте в основу. Ставите ще на 20 хвилин у духовку.

Тим часом перемішуєте 100 грамів подрібненої блендером чорної смородини із 30 грамами цукру. Кип’ятите хвилин 5-7 поки не загускне. Дістаєте тарт із духовки. Довільно поливаєте смородиною. Збиваєте 2 блки, що лишилися від тіста із 5 ложками цукру у меренгу до жорстких піків. Відсажуєте іх допомогою кондитерського мішка і круглої насадки кульки. Якщо не маєте мішка – просто розмажте довільно зверху, ложкою формуючи піки на тарті. В духовку на 5-7 хвилин аби меренга зарум’янилась.

Діставайте і наслоджуйтесь! 🙂

Прокоментуйте це

Залишити відповідь